4 De ‘Octopus’ is erg luxueus uitgerust.
Fraser De ‘Octopus’ is erg luxueus uitgerust.

Megajacht der superlatieven staat te koop: dit mag je verwachten voor 295 miljoen euro

Indien je er altijd van hebt gedroomd om een superjacht te bezitten en over een fiks spaarbedrag beschikt, dan is nu jouw kans aangebroken. Een luxeschip dat toebehoorde aan wijlen Paul Allen, medeoprichter van Microsoft, staat te koop voor 295 miljoen euro. Maar voor dat bedrag krijg je wel wat.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Na de dood van Paul Allen (65) in 2018 werden zijn bezittingen grotendeels in de verkoop gezet. Sinds vorige week is de ‘Octopus’, een iconisch megajacht, hetzelfde lot beschoren.

Het gaat om een van de grootste private superjachten ter wereld met een lengte van 126 meter en kan volgens CNN qua grootte wedijveren met een torpedojager van het Amerikaans leger. Het schip met acht dekken, dat in 2003 werd gebouwd en dit jaar volledig werd vernieuwd, is geschikt voor 26 gasten en 63 crewleden.

4 Het gaat om een van de grootste private superjachten ter wereld.
Fraser Het gaat om een van de grootste private superjachten ter wereld.

De Octopus beschikt over een zwembad en jacuzzi, een wellness, fitness en bar. Maar daarnaast heeft het luxejacht nog meer opvallende voorzieningen zoals een opnamestudio en cinema, basketbalveld, glazen observatiedek, twee helipads en zelfs een knalgele onderzeeër (met plaats voor tien personen).

4 Een knalgele onderzeeër is in de prijs inbegrepen.
ISOPIX Een knalgele onderzeeër is in de prijs inbegrepen.

Met zo veel luxe aan boord hoeft het dan ook niet te verbazen dat heel wat beroemdheden ooit zijn meegevaren met het schip. Zo maakte Mick Jagger gebruik van de opnamestudio.

Welke miljardair zal zich laten verleiden om diep in de buidel te tasten?

4 De Octopus van wijlen Paul Allen
Photo News De Octopus van wijlen Paul Allen

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • willy Adriaenssens

    ik vind de achtersteven niet mooi ,zal naar een andere uitkijken.

  • Serge Raffiot

    Walgelijk!

Lees meer