2 Barbiepop Rosa Parks
Mattel Barbiepop Rosa Parks

Mensenrechtenactiviste Rosa Parks en astronaute Sally Ride krijgen eigen Barbie-versie

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft, naar aanleiding van de Amerikaanse Dag voor Gelijke Vrouwenrechten, twee nieuwe Barbiepoppen op de markt gebracht, geïnspireerd door vrouwelijke rolmodellen. Het gaat om de mensenrechtenactiviste Rosa Parks en de eerste Amerikaanse astronaute Sally Ride.

De popjes lijken sterk op hun grote voorbeeld. Rosa Parks bijvoorbeeld, die bekendstaat voor haar strijd voor gelijke rechten voor de zwarte Amerikanen, draagt een brilletje en bloemenjurk. De pop die Sally Ride voorstelt, is gekleed in een blauw astronautenuniform en draagt een headset en helm met Amerikaanse vlag.

2 Barbiepop Sally Ride
Mattel Barbiepop Sally Ride

De Barbies maken deel uit van de ‘Inspiring Women Series’ die Mattel in 2018 opstartte. Met de serie wil Mattel hulde brengen aan een reeks vrouwelijke rolmodellen uit de Amerikaanse geschiedenis. Vorig jaar bracht Mattel al hulde aan onder meer kunstenares Frida Kahlo en vliegtuigpionier Amelia Earhart. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer