Het moment in september 2018 dat Bolsonaro tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen wordt neergestoken.
AFP Het moment in september 2018 dat Bolsonaro tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen wordt neergestoken.

Mes van aanslag op Bolsonaro wordt museumstuk

Het mes waarmee vorig jaar een moordaanslag werd gepleegd op de Braziliaanse presidentskandidaat Jair Bolsonaro is in het nationale politiemuseum in de hoofdstad Brasilia terechtgekomen.

In september vorig jaar werd Bolsonaro tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen het slachtoffer van een aanval door een geestelijk verwarde man met een mes. Hij raakte zwaargewond en moest meerdere levensreddende operaties ondergaan.

Een rechter in de zuidelijke staat Minas Gerais bepaalde dat het mes en nog wat andere bewijsstukken uit het dossier nu publiekelijk mogen worden getoond. Diezelfde rechter veroordeelde de aanslagpleger tot tbs voor onbepaalde tijd.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sobek Wessels

    Als ik nu zie achteraf ? Er is iets zeer vreemd gaande in de wereld ! Overal krijgen we de slechtse Politici ooit , de meest Hebzuchtige Kortzichtige Domme corrupte Politici ? Maw de Democratie die er eigenlijk Nooit geweest is , is Nu volledig Dood ! De Rijken ze nog Nooit zo snel zo Rijk geworden en ze worden nog sneller Rijk met een Ongezien vermogen ?! Dit Heet een Plutocratie !

  • serge rene vandevelde

    de aanslag gepleegd door een geestelijk verstoorde man?hij was dast niet toen hij proeven deed voor het gebruik van vuurwapens.ineens heeft hij geld genoeg om de duurste advokaten te huren.Denken dat de linkse bolivarianen die brasil leegroofden er achter zitten is veel te ver gezocht

Lees meer