Mexicaanse politie pakt topfiguur misdaadkartel op

Het leger en de politie in Mexico zijn erin geslaagd de financiële leider van het machtige misdaadkartel "Jalisco Nueva Generación" te arresteren. Rubén Oseguera González, bijgenaamd "El Menchito", werd opgepakt in de stad Zapopan, in de deelstaat Jalisco. Dat heeft de nationale veiligheidscommissaris Monte Alejandro Rubido meegedeeld.

Rubén Oseguera González wordt verdacht van georganiseerde misdaad, ontvoeringen en illegale financiële transacties. Hij is de zoon en de eerste opvolger van kartelleider Nemesio Oseguera Cervantes, alias "El Mencho".

De 25-jarige verdachte had vorig jaar al elf maanden in de gevangenis gezeten. Uiteindelijk moest hij wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten.

Het drugskartel Jalisco Nueva Generación is een van de machtigste misdaadorganisaties van Mexico. Het kartel is onder andere bekend voor de spectaculaire aanslagen die het tegen de autoriteiten pleegde. Begin mei was de organisatie in het westen van het land nog verwikkeld in een dagenlang gevecht met de veiligheidsdiensten. Kartelleden hebben toen zelfs met een granaatwerper een legerhelikopter uit de lucht geschoten.

Lees meer