2 Een man probeert in de Mexicaanse staat Veracruz op illegale wijze met een vrachtwagen mee te liften naar de VS. Archieffoto.
EPA Een man probeert in de Mexicaanse staat Veracruz op illegale wijze met een vrachtwagen mee te liften naar de VS. Archieffoto.

Mexico arresteert 791 migranten

De Mexicaanse politie heeft in de deelstaat Veracruz 791 migranten uit Centraal-Amerika, onder wie 368 kinderen jonger dan 8 jaar, gearresteerd. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten vandaag gemeld.

De illegale migranten zaten verstopt in vier vrachtwagens. Een honderdtal kinderen waren jonger dan 6 jaar, meldt een bron dichtbij het onderzoek. Een regeringsbron zegt dat zes vermoedelijke mensensmokkelaars werden opgepakt. Van de migranten kwamen 413 mensen uit Guatemala, 330 uit Honduras en 39 uit El Salvador.

Mexico heeft onder grote druk van Washington sinds 7 juni maatregelen getroffen om het aantal migranten uit Centraal-Amerika dat via Mexico illegaal de Amerikaanse grens oversteekt, fors terug te dringen. Zo zullen er onder meer 6.000 manschappen worden ontplooid aan de grens met Guatemala. Mexico stemde er ook mee in om de asielzoekers sneller terug te sturen, in afwachting van hun aanvraagprocedure.

Veracruz is een van de meest gewelddadige regio's van Mexico. Vluchtelingen worden er vaak het slachtoffer van diefstal en ontvoering.

2 Migranten in de achterbak van een taxi in de staat Veracruz.
AP Migranten in de achterbak van een taxi in de staat Veracruz.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer