AFP

Michael Bloomberg dient kandidatuur voor presidentsverkiezingen VS in

Miljardair Michael Bloomberg heeft zich officieel ingeschreven voor de Democratische voorverkiezingen in Amerika. De voormalig burgemeester van New York diende vrijdag in de staat Alabama de benodigde papieren in. Inschrijving is nodig om uiteindelijk als presidentskandidaat van de Democraten gekozen te worden.

De 77-jarige Bloomberg heeft zijn kandidatuur nog niet officieel aangekondigd, maar donderdag gaf hij aan dat hij een gooi naar het presidentschap overweegt. Howard Wolfson, een politiek adviseur van de mediamagnaat zei dat Bloomberg de huidige Democratische kandidaten niet in staat acht om de Republikeinse president Donald Trump bij de verkiezingen in 2020 te verslaan.

“Afgaande op zijn staat van dienst, zijn leiderschap en zijn vermogen om mensen samen te brengen en veranderingen door te voeren, zou Mike wel kunnen winnen van Trump”, aldus Wolfson.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Van Opstal

    Vier jaar, Christine. Je kent niet eens de ambtstermijn maar je doet wel voorspellingen? Die overigens nergens op slaan. De staten hebben zich altijd onafhankelijk van Washington proberen op te stellen. Niets nieuws onder de zon, daar.

  • robrecht Peeters

    smeet hij voor enkele maanden al niet de handdoek in de ring en nu wil hij deze terug oprapen. eerst afwachten of hij het effectief doet daar zulk een campagne op zijn leeftijd hem zeker op zijn minst een paar maanden van zijn leven zal kosten. Een arts zal het hem ten stelligste afraden. mooi civiel gebaar dat misschien anderen zoals Geithner, veel jonger,zal aanzetten in de arena te stijgen.Bloomberg is een babyboomer zoals Trump, vechters...

Lees meer