Archiefbeeld van migranten in Servië
REUTERS Archiefbeeld van migranten in Servië

Migranten komen om bij oversteek Donau

Ten minste twee migranten zijn maandag verdronken toen ze probeerden de Donau over te steken. Volgens de politie kapseisde de boot waarop ze bij slecht weer de oversteek van Servië naar EU-land Kroatië waagden. Er wordt nog gezocht naar andere slachtoffers.

Het vaartuig had een stuk of tien mensen aan boord. De Servische staatstelevisie RTS meldde dat er zes vermisten zijn, onder wie twee kinderen.

De rivier in het noordwesten van Servië is een populaire plek voor illegalen die via de Balkanroute naar West-Europa willen. De migranten zijn vooral afkomstig uit Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. 

De vluchtelingenorganisatie van de VN (UNHCR) schat dat er momenteel zo'n 5.000 in Servië bivakkeren. Nu de grens met Hongarije is afgegrendeld, verleggen ze hun koers naar Bosnië en Kroatië.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer