Een Syrische vluchteling houdt zijn kinderen vast om van een rubberboot op het Griekse eiland Lesbos te lopen.
REUTERS Een Syrische vluchteling houdt zijn kinderen vast om van een rubberboot op het Griekse eiland Lesbos te lopen.

Migrantenboot kapseist voor Lesbos, minstens zes doden onder wie twee kinderen

In de Egeïsche Zee zijn minstens zes migranten, onder wie twee kinderen, om het leven gekomen toen de boot waarmee ze van Turkije in Griekenland probeerden te geraken kapseisde. Dat heeft de Griekse kustwacht meegedeeld. Het ongeval deed zich voor de kust van het eiland Lesbos voor.

Reddingswerkers slaagden er wel in 57 mensen levend uit het water te halen. Hun bootje was uit Turkije vertrokken, in de omgeving van het stadje Ayvalik.

Volgens het VN-vluchtelingenagentschap UNHCR probeerden dit jaar al zo'n 9.700 migranten de overtocht van Turkije naar Griekenland te maken. De tocht is levensgevaarlijk, maar is voor veel migranten en vluchtelingen de enige manier om Europa te bereiken. In 2018 lieten 174 mensen het leven op de Egeïsche Zee.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christine Laevers

    Als die mensen perspectieven hadden in hun land, zouden ze zomaar niet vertrekken. Daar ligt de sleutel van alles. In een documentaire over een Ghanese jonge onderneemster (mode), vertelde zij hoe moeilijk het was om iets te realiseren omdat bv de elektriciteit om de vijf voet uitvalt. Regeringen en regimes wijs ik met de vinger!

  • leen hanssens

    Die mensen zullen nooit begrijpen dat het heel gevaarlijk is wat ze doen. En dan kinderen in beeld brengen...

Lees meer