Elon Musk
Jörg Carstensen/dpa Elon Musk

Miljardair Elon Musk biedt beademingsapparatuur aan

Technologiemiljardair Elon Musk heeft zijn hulp aangeboden in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. De topman van de elektrische wagenbouwer Tesla en raketbouwer SpaceX heeft in China 1.255 beademingstoestellen gekocht en naar Los Angeles gebracht, zo twitterde de 48-jarige.

“Indien u gratis een beademingstoestel wilt bekomen, laat het ons weten.” De machines geleverd, geïnstalleerd en geactiveerd krijgen, is momenteel de grootste zorg, aldus Musk.

Mondmaskers

Daarnaast liet Musk zondag ook 50.000 mondmaskers leveren voor de University of Washington School of Medicine in Washington, een van de zwaarst getroffen staten in de VS. Zijn bedrijf onderzoekt ook de mogelijkheden voor andere persoonlijke beschermingsmiddelen, laat Musk weten via Twitter.

Tesla heeft vorige week ook ermee ingestemd de productie in zijn hoofdfabriek in het Californische Fremont stil te leggen. “We houden ons aan de wettelijke voorschriften”, deelde het bedrijf mee. Voorafgaandelijk waren er wel zware discussies met de vakbonden.

SpaceX lanceerde vorige week van op Cape Canaveral in Florida met zijn Falcon-9 draagraket nog zestig satellieten voor zijn Starlink-netwerk voor wereldomvattend breedbandinternet. Zaterdag volgde de, naar verluidt aan de rand van bankroet staande, concurrent OneWeb dit voorbeeld door van op Bajkonoer in Kazachstan met een Russische Sojoez 34 kunstmanen voor zijn netwerk in de ruimte te brengen.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hendrik Patyn

    Musk is zodanig begaan met de corona crisis, dat de afleveringen van nieuwe Tesla's in Nederland en België gewoon doorgaan, terwijl enkel depannages toegelaten zijn. Toont nogmaals hoe schijnheilig hij is achter de schermen, waarschijnlijk geld nodig voor zijn spaceshuttle..

  • Hendrik Patyn

    Mr Demey, hiervoor heb je geen topingenieurs nodig, als een dokter de capaciteit van 1 apparaat kan vernegenvoudigen. Met Musk vraag je altijd af, is het om te helpen, of om aandacht te trekken. Als je zegt tegen je werknemers indien je je niet goed voelt, mag je thuis blijven, maar ik zal wel aanwezig zijn, bezorgt dit de werknemers enig schuld gevoel, en ook ziet Musk wie wel aanwezig is... Andere autoconstructeurs hebben zelf het initiatief genomen te sluiten, bij Musk hebben ze het opgelegd

Lees meer