Miljardair lost studieschuld van 400 geslaagden af en krijgt staande ovatie

De Amerikaanse miljardair Robert F. Smith neemt de studieschuld over van alle geslaagden van de jaargang 2019 aan het Morehouse College in de staat Georgia. Dat zijn er bijna 400.  De studenten reageerden euforisch.

Hij maakte dat besluit gisteren bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst op dit opleidingsinstituut voor vooral zwarte jongemannen in Atlanta, waar hij een eredoctoraat kreeg. De studenten konden hun oren eerst amper geloven. Vervolgens trakteerden ze de gulle miljardair op een staande ovatie.

“We keken elkaar aan en zeiden: ‘Meent hij dit nu echt?’ Dat is veel geld”, verklaarde Robert James (21).

Jonathan Epps (22) moest het nog allemaal wat laten bezinken. De student kon het amper vatten. Hij vond het de meest genereuze geste die hij ooit had gezien. “Ik heb er werkelijk geen woorden voor. Dit maakt een fantastische dag nog fantastischer.”

Volgens CBS News kost dat grapje de filantroop, schatrijk geworden door investeringen in technologiebedrijven, ongeveer 40 miljoen dollar (ruim 35 miljoen euro). Smith schonk de school ook nog anderhalf miljoen dollar (omgerekend 1,3 miljoen euro).

55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leonarda Van Opbroecke

    Mag voor veel miljardairs een voorbeeld zijn. Wat zijn motivatie ook is, hij heeft tendlotte 400 studenten persoonlijk geholpen en solidariteit getoond. Op zich zullen veel van die 400 zich in hun loopbaan dan ook wel eens solidair opstellen tegenover anderen.

  • Toran Korshnah

    En wat als mensen massaal nog weigeren om verder te studeren? Wedden dat de industrie dan wel gaat reageren naar de politici toe?

Lees meer