4 August, Christina, Max (11) en Sophie (9) overleefden de tragedie niet.
EPA/Facebook August, Christina, Max (11) en Sophie (9) overleefden de tragedie niet.

Miljonairsgezin sterft in helikoptercrash op Mallorca: “August was op weg naar restaurant om 43ste verjaardag te vieren”

Bij de botsing tussen een helikopter en een vliegtuigje in Mallorca is een Duits miljonairsgezin om het leven gekomen. Zakenman August Inselkammer was met zijn vrouw Christina en zijn kinderen Max (11) en Sophie (9) op weg naar een chic restaurant om zijn 43ste verjaardag te vieren. Het noodlot besliste er echter anders over.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Naast de vier familieleden overleefde ook hun Italiaanse piloot Cedric Leoni de klap niet. In het ander toestel stierven de Spaanse vrienden Gustavo Serrano en Juan Jose Vidal. De echtgenote van die laatste stond haar partner op te wachten op het vliegveld van Binissalem. Ze zag het ongeluk naar verluidt met eigen ogen gebeuren.

De tragedie deed zich gisteren om 13.30 voor in Costitx. Yolanda Romero was thuis op het moment van de feiten. “Het was wachten tot de dag dat er iets ernstigs zou gebeuren, want ze vliegen hier altijd heel laag over”, getuigt ze. “Deze keer raakten de wieken van de helikopter een van de vleugels van het vliegtuigje.”

4
EPA

De gevolgen waren verschrikkelijk. “Mijn man en ik liepen zo snel mogelijk naar het terrein waar de helikopter neergestort was. Dat toestel is bijna in ons gezicht ontploft. Gelukkig was er intussen nog volk komen opdagen. Met emmers water probeerden we het vuur te doven. We werkten samen door een menselijke ketting te vormen, maar we konden helaas niemand meer redden.”

4
EPA

“Er waren twee helikopters geregeld, want een bevriende familie mocht de verjaardag meevieren”, weet een goede vriend. “Eén toestel was echter te klein en dus is dat gezin met de auto naar het restaurant gereden.”

Inselkammer is een bekende naam in het bierwereldje. Augusts broer Franz staat aan het hoofd van brouwerij Ayinger, zijn neef Jannik leidde nog een ander bierbedrijf in München. Een lawine tijdens een skivakantie in Canada kostte hem vijf jaar geleden echter het leven.

4
AFP

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rudy stassen

    Mr huwel, dat doet hier niets terzake! Je kan ook jouw fiets nemen!

  • Lieve Vandamme

    Enorm drama, maar gans het gezin is samen gestorven, misschien ws het erger geweest moest er één van de kindjes alleen achter gebleven zijn???? Aan de familie die zoveel dierbaren in één klap moeten verliezen, veel sterkte toegewenst

Lees meer