2 Kelly Craft.
AFP Kelly Craft.

Miljonairsvrouw Kelly Craft legt eed als Amerikaanse VN-ambassadeur af

De VS hebben Kelly Craft beëdigd als nieuwe ambassadeur bij de Verenigde Naties. Ze werd ingezworen tijdens een niet-openbare ceremonie in het Witte Huis. Eind juli had de Amerikaanse Senaat haar benoeming goedgekeurd.

Craft volgt Nikki Haley op, die vorig jaar opstapte. Haar eerste grote test volgt over twee weken al, wanneer de lidstaten bijeenkomen voor jaarlijkse bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de VN.

De benoeming van Craft botste op verzet van centrumlinkse Democraten in de Senaat. Ze wezen onder andere op een reeks onverklaarde afwezigheden tijdens haar ambtstermijn als ambassadeur van Canada onder president Donald Trump. Dit jaar stopte ze met die job. Volgens prominenten van oppositiepartij heeft Craft ook te weinig ervaring.

Koolmijnindustrie

Kelly Craft  is de echtgenote van Joe Craft, een miljardair die actief is in de koolmijnindustrie. Het echtpaar is een belangrijke sponsor van Trump en zijn Republikeinse partij.

Craft kwam in opspraak nadat ze in de Canadese media had gezegd dat ze beide kanten van het klimaatdebat geloofde. Later kwam ze daar op terug en beloofde ze, vanwege de positie van haar man, elke VN-discussie over dit onderwerp uit de weg te gaan.

2 Kelly Craft.
AFP Kelly Craft.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marie-yolande Vandersmissen

    Hoe kun ge nu als miljonairsvrouw begrijpen wat armoede is?De VN is gewoon een praatbarak.Een instelling voor postjes.

  • rik pieters

    kraft is rechts wat kansen op overleving geeft nu een ijstijd aankomt

Lees meer