2
rv/Facebook

Miljonairszoon crasht Porsche met 200 km/u tegen gezinswagen: 4 doden, onder wie moeder en kind

Een zoon van een rijke speelgoedmagnaat heeft afgelopen weekend een ware tragedie veroorzaakt op een Griekse snelweg. Tussen Athene en Delphi reed een gehuurde Porsche met ruim tweehonderd kilometer per uur in op een geparkeerde Honda. Vier mensen kwamen om het leven, onder wie een moeder en haar driejarig zoontje. Het hele drama is vastgelegd op video.

In de langs de weg geparkeerde auto wachtten een moeder en haar zoon op de vader van het gezin. De man had de auto langs de weg gezet om naar het toilet van een tankstation te gaan. Hij ziet het ongeluk gebeuren, maar is te laat om nog enige hulp te bieden. Zijn 33-jarige vrouw en drie jaar oude zoon komen om het leven.

Miljonairszoon

Ook de bestuurder van de Porsche en zijn passagier overleven het ongeval niet. Het voertuig werd bestuurd door de  zoon van de Griekse miljonair Apostolos Vakakis, oprichter van het speelgoedbedrijf Jumbo. Het concern wist als enige Griekse bedrijf haar winst stabiel te houden gedurende de financiële crisis. In 2015 maakte het bedrijf bijna 800 miljoen euro winst.

Zoon George Vakakis (24) verloor de controle over het stuur, waarna de Porsche van de weg raakte. "Het is verschrikkelijk. De familie stond te wachten op een parkeerplaats. Ze stonden niet eens op de pechstrook", laat een voorbijrijdende bestuurder weten aan de lokale nieuwssite LamiaReport.

2 George Vakakis
Facebook George Vakakis

Lees meer