3
Twitter Hananya Naftali.

Minder dan uur voor aanslag op kerk: alleen maar lachende en zingende kinderen

Minder dan een uur voor de aanslag op de evangelische Zionkerk in Batticaloa, aan de oostkust van Sri Lanka, namen tientallen kinderen nog deel aan de zondagsschool in de kerk. In totaal vonden er minstens 28 mensen de dood, onder wie kinderen die deelgenomen hadden aan de activiteit.

Priester Thiru Kumaran verklaarde aan The Daily Mail dat hij een halfuur voor de aanslag de man ontmoette die volgens hem de zelfmoordterrorist was. In de evangelische Zionkerk in de plaats Batticaloa vond zondagochtend de zesde explosie plaats.

“Hij was ongeveer 35 jaar oud en vertelde me dat zijn naam Omar was. Hij kwam uit de nabijgelegen stad Oddamavadi en wou onze kerk bezoeken. Hij wilde weten wanneer de paasmis zou beginnen”, aldus Kumaran, die de paasdienst aan het voorbereiden was. “We krijgen veel bezoekers van andere religies over de vloer, dus ik nodigde hem uit om binnen te komen. Maar hij zei dat hij wachtte op een vriend”, aldus de man nog.

De man had een rugzak en een tas bij zich. Volgens de priester heeft de dader gewacht tot de massa aanwezig was in de kerk om het hoogst mogelijke aantal slachtoffers te veroorzaken. “Hij heeft gewacht tot alle parochianen waren binnengekomen.”

Twee dagen na de zelfmoordaanslagen in Sri Lanka is het aantal dodelijke slachtoffers gestegen naar 310, onder wie zeker 45 kinderen.

3
Twitter Hananya Naftali
3 Veiligheidstroepen bij de Zionkerk waar zondag de zesde explosie plaatsvond.
AFP Veiligheidstroepen bij de Zionkerk waar zondag de zesde explosie plaatsvond.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddie Heremans

    Zelfmoordterroristen, massamoordenaars met voorbedachtheid, verstandig, gestudeerd, netjes, voorkomend, financieel gezond, ... onsamenhangend geheel... met 1 allesoveeheersend element : die vermaledijdende godsdienst, oorzaak van krankzinnig vergiftigd gedrag.

  • Mario Plein

    Ik word hier zo machteloos boos van. Gelukkig waren hun laatste momenten in vreugde en vrede voordat die duivelgezant toesloeg.

Lees meer