THINKSTOCK

Ministerraad in Rome over Italiaanse pasta

In Rome hebben de Italiaanse ministers vergaderd over manieren om de Italiaanse pasta nieuw leven in te blazen. De dominante positie van de Italiaanse deegwaren wordt immers bedreigd, aldus de Italiaanse regering.

Met een jaarlijkse productie van 3,4 miljoen ton pasta blijft Italië de voornaamste producent. De statistieken van de Europese Unie tonen echter dat de Verenigde Staten (met 2 miljoen ton), Brazilië (1,2 miljoen ton), Rusland (1 miljoen ton) en Turkije (850.000 ton) op de loer liggen.

De vergadering van vandaag, onder leiding van de ministers van Economische Ontwikkeling en Landbouwbeleid, bracht verschillende pistes boven water, zoals de promotie van de pasta in het buitenland, het stimuleren van productie van kwaliteitsvolle tarwe, een onderwijscampagne over de voedingswaarde van pasta en het bestrijden van de prijsschommelingen.

De sector blijft het goed doen. De Italianen zijn nog steeds de grootste consumenten, met jaarlijks 25 kilogram per persoon. Dat is ver boven Venezuela (13,2 kg) en Tunesië (12 kg), aldus nog de Europese statistieken.

Lees meer