4
REUTERS

Minstens 15 doden na explosie bomauto in Somalische restaurantwijk

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn vandaag minstens vijftien mensen om het leven gekomen nadat een bomauto ontplofte in een drukke wijk waar zich veel hotels en restaurants bevinden. Dat delen de reddingsdiensten mee. De aanslag werd opgeëist door de islamitische terreurorganisatie Al-Shabaab.

Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich vijf vrouwen. Zeventien andere mensen raakten gewond. Bij de explosie werden ook twee restaurants en verscheidene geparkeerde wagens vernield. 

“De explosie vernielde een restaurant en doodde vele mensen die zich binnen en voor het restaurant bevonden. Het dodental kan nog toenemen”, aldus politiecommandant Mohamed Hussein.

Al-Shabaab-militanten beweren dat ze verantwoordelijk zijn voor de aanslag en delen mee dat acht overheidswerknemers gedood werden. Het is niet de eerste keer dat de terreurorganisatie een aanslag uitvoert in de drukke straat.

Al-Shabaab, dat probeert om de door het westen gesteunde Somalische overheid omver te werpen, werd in 2011 uit Mogadishu verdreven, maar blijft wel een bedreiging vormen. Strijders voeren regelmatig bomaanslagen uit in Somalië en buurland Kenia.

4
REUTERS
4
REUTERS
4
REUTERS

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer