Minstens 21 doden bij zelfmoordaanslag in Mogadishu

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn bij een zelfmoordaanslag minstens 21 doden gevallen. De dader van de aanslag blies zichzelf op aan een controlepost. Dat zegt een officier van de Somalische politie, Ahmed Bashane.

Onder de slachtoffers zijn verschillende veiligheidstroepen en burgers gevonden, onder wie ook een zesjarig meisje. Bovendien is de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Hoessein Elabe Fahiye bij de ontploffing omgekomen, aldus het ministerie van Informatie. 

Volgens Bashane raakten minstens 32 mensen gewond. De terreurmilitie al-Shabaab heeft de aanslag opgeëist via de jihadistische radiozender al-Andalus. 

Al-Shabaab beheerst gebieden in het centrum en het zuiden van Somalië, en pleegt regelmatig aanslagen op veiligheidstroepen en burgers. De Somalische terreurgroep heeft banden met al-Qaida.

Om het Somalische leger te helpen in de strijd tegen al-Shabaab, voert het Amerikaanse leger regelmatig luchtaanvallen uit tegen de groep. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer