3 Ambulances zijn ter plekke terwijl politie en brandweer aan het werk zijn bij een brand in fabriek in New Delhi, waarbij tenminste 40 arbeiders omkwamen.
REUTERS Ambulances zijn ter plekke terwijl politie en brandweer aan het werk zijn bij een brand in fabriek in New Delhi, waarbij tenminste 40 arbeiders omkwamen.

Minstens 43 doden door brand in fabriek New Delhi

In een fabriek in de Indiase hoofdstad New Delhi is zondagmorgen een grote brand uitgebroken. De hulpdiensten vrezen dat minstens 43 mensen om het leven zijn gekomen, dat meldt de Times of India. Er vielen ook 16 gewonden, de meesten werden met rookvergiftiging in het ziekenhuis opgenomen.

De slachtoffers zijn werknemers die in de fabriek hadden geslapen en ‘s ochtends vroeg door de vlammen verrast werden. De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door een kortsluiting. In de fabriek waar onder meer handtassen en speelgoed wordt gemaakt, lag veel brandbaar materiaal opgeslagen. De brand veroorzaakte een giftige rook. 

De fabriek bevindt zich bovendien in een dicht bebouwde wijk van New Delhi en was dus moeilijk te bestrijden. Het vuur is intussen geblust, maar volgens de brandweer blijft het mogelijk dat er nog meer slachtoffers in het gebouw zijn achtergebleven. 

De Indiase premier Narendra Modi reageerde zondag ontzet op de ramp. Hij beloofde dat de autoriteiten de slachtoffers zullen helpen. Familie van de doden zullen omgerekend zo’n 12.700 euro ontvangen, tegen 1.270 euro voor de gewonde slachtoffers. 

Er zijn regelmatig branden en ongevallen in Indiase fabrieken omdat de veiligheidsnormen vaak worden genegeerd. Doordat er weinig voorzieningen zijn, zoals nooduitgangen en brandblussystemen, vallen er vaak veel slachtoffers.

In september kwamen er bij verschillende explosies in een chemiefabriek in het westen van het land meer dan een dozijn mensen om het leven en vielen nog eens tientallen gewonden.

3
via REUTERS
3
REUTERS

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • maud hallett

    zal niet het laatste ongeval zijn, gezien het algemeen gebrek aan veiligheidsmaatregelen

  • Ron Leclerc

    Alleen al als je ziet hoe de elektrische kabels zijn aangelegd weet je genoeg zeker. Veiligheidsnormen vaak genegeerd is een understatement. Totaal gebrek aan veiligheid is een betere benadering.

Lees meer