2 Een autobom ontplofte bij het ministerie van Arbeid in de Somalische hoofdstad Mogadishu.
EPA Een autobom ontplofte bij het ministerie van Arbeid in de Somalische hoofdstad Mogadishu.

Minstens tien doden bij bomaanslag op overheidsgebouw Mogadishu

Zeker tien mensen, onder wie een onderminister, zijn om het leven gekomen bij een bomaanslag op een overheidsgebouw in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Een autobom ontplofte bij het ministerie van Arbeid en van Openbare Werken, waarna meerdere gewapende mannen het gebouw binnendrongen. Intussen maakte de terreurorganisatie al-Shabaab bekend achter de aanval te zitten. 

Een zelfmoordterrorist van de terreurorganisatie al-Shabaab zou het overheidsgebouw hebben geramd met een wagen met explosieven. Zo maakte hij de weg vrij voor de bestorming van het pand en ontstond er een vuurgevecht met de veiligheidstroepen.

De groep zou vandaag ook nog een bomaanslag hebben gepleegd bij een controlepost in de stad. Daardoor vielen volgens de politie nog eens drie doden.

Slachtoffers

Het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers er precies gevallen zijn. De politie meldt wel dat de gevechten inmiddels achter de rug zijn. ”De vier militanten die het gebouw aanvielen zijn doodgeschoten. Een andere militant pleegde een zelfmoordaanslag met een autobom. Hij is dus ook dood’’, zei een politiefunctionaris tegen persbureau Reuters. Hij stelde dat er verder tien doden zijn gevallen, onder wie een onderminister van Arbeid. 

De aan al-Qaeda gelieerde fundamentalisten van al-Shabaab zijn in 2011 verdreven uit Mogadishu door troepen van de Afrikaanse Unie, maar vechten nog steeds voor de heerschappij over het land in de Hoorn van Afrika. Ook Al-Qaeda is nog actief in Somalië.

2 Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen bij een bomaanslag op een overheidsgebouw in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Een autobom ontplofte bij het ministerie van Arbeid. Daarna drongen de aanvallers het gebouw binnen.
EPA Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen bij een bomaanslag op een overheidsgebouw in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Een autobom ontplofte bij het ministerie van Arbeid. Daarna drongen de aanvallers het gebouw binnen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer