Overstromingen troffen het zuiden van Marokko ook al in november 2104, toen deze foto genomen werd. Archieffoto.
AFP Overstromingen troffen het zuiden van Marokko ook al in november 2104, toen deze foto genomen werd. Archieffoto.

Minstens zeven doden bij overstromingen in Marokko

Bij overstromingen in het Marokkaanse dorp Tizert, in de regio Taroudant, zijn minstens zeven doden gevallen. Dat is vernomen van de plaatselijke autoriteiten. Reddingswerkers zoeken intussen naar mogelijke overlevenden.

De rivier in het dorp trad als gevolg van hevige regenval plots uit haar oevers. Een nabijgelegen terrein waar op dat moment een voetbalwedstrijd werd gespeeld, liep onder. Enkele mannen die zich in de kleedkamers waren gaan verschuilen, werden door het wassende water meegespoeld.

In Marokko worden afgelegen gebieden regelmatig door wateroverlast getroffen. Eind juli kwamen bij een aardverschuiving veroorzaakt door hevige regen op een weg ten zuiden van Marrakesh nog vijftien mensen om het leven. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer