2 Vorig jaar werd de regio in de westelijke Alpen ook opgeschrikt door een modderstroom. Er vielen toen geen gewonden. (Archieffoto)
reuters Vorig jaar werd de regio in de westelijke Alpen ook opgeschrikt door een modderstroom. Er vielen toen geen gewonden. (Archieffoto)

Modderstroom sleurt wagens mee in Zwitserse Alpen: grote zoekactie naar twee vermisten

Felle onweersbuien hebben zondagavond een modderstroom veroorzaakt in het Zwitserse plaatsje Chamoson. Twee voertuigen werden meegesleurd, evenveel mensen zijn vermist. In de omgeving van Châtelard, in het kanton Wallis, is een grote zoekactie opgezet.

De onweders gingen gepaard met zware hagelbuien en deden de Losentse-rivier in de westelijke Alpen overstromen, waarna de modderstroom ontstond. 

Twee auto’s werden weggespoeld door de woeste stroom. Volgens de lokale politie is een van de twee wagens leeg en bevinden de twee mensen zich in het andere voertuig. De identiteit van de vermisten is niet bekend. “De zoekacties kunnen de hele nacht duren”, zegt een woordvoerder van de hulpdiensten.

Een zeventigtal agenten en brandweermannen is ter plaatse. Er is ook een helikopter ingezet. Het noodweer heeft ook andere regio’s van het kanton Valais geteisterd. Zo werden enkele wegen afgesloten door aardverschuivingen.

Vorig jaar richtte een modderstroom in het nabijgelegen dorpje Grugnay al een ravage aan, zonder slachtoffers te maken. Beelden van het indrukwekkende natuurgeweld gingen toen viraal.

2 Enorme modderstroom, vorig jaar, in Grugnay.
reuters Enorme modderstroom, vorig jaar, in Grugnay.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer