Marie-Noëlle Bouzet.
UNKNOWN Marie-Noëlle Bouzet.

Moeder Brichet noemt Fourniret en Olivier monsters

Marie-Noëlle Bouzet, de moeder van Elisabeth Brichet, heeft vandaag voor het assisenhof van de Franse Ardennen zwaar uitgehaald naar Michel Fourniret en Monique Olivier. Ze noemde hen "menselijke monsters". De vrouw gaf Fourniret, die even rechtstond, het bevel "zijn handen te tonen".

Hommage
Bouzet zette vandaag de hommage aan haar dochter voort, waarbij ze vastberaden naar de beschuldigden keek. "Het zijn jouw kwaliteiten die je dood hebben betekend", zei ze aan haar dochter. De vrouw verwees daarbij naar de strategie van Fourniret en Olivier om Elisabeth in hun auto te doen instappen. De beschuldigden deden alsof ze op zoek waren naar een arts voor hun baby.

Wassen geslachtsdelen
"U bent een zielige zot, Michel Fourniret! U, mevrouw. Elisabeth is twaalf jaar. Ze smeekt u. U hebt haar aangeboden. U hebt haar gewassen. U bent een menselijk monster", bulderde Bouzet tegen de beschuldigden. De vrouw refereerde zo aan het wassen van de geslachtsdelen van het slachtoffer door Olivier voor de poging tot verkrachting door Fourniret.

Gewurgd
Elisabeth, die op 20 december 1989 door het echtpaar ontvoerd werd in Saint-Servais, werd meegenomen naar de Franse Ardennen waar ze na pogingen tot verkrachting gewurgd werd door Fourniret.

"U bent een menselijk monster, een boosaardig wezen, een zielige navelstaarder", vervolgde Bouzet tegen Fourniret en riep vervolgens dat hij hem haar handen moest tonen.

Minachting
De beschuldigde, die tot dan toe onbewogen was, stond enkel op en zette zich even later alweer neer, nadat Bouzet met haar handen de breedte van de hals van haar gewurgde dochter had getoond.

Bij het oproepen van haar dochter, van wie de gedachten de hele tijd over de ongerustheid van de ouders moeten gegaan zijn, toonde Bouzet haar minachting voor Fourniret: "U bent er fier op van haar een menselijk wrak te hebben gemaakt. U was oppermachtig!".

Foltering
De moeder van Elisabeth kwam ook terug op de uitleg die hij gaf tijdens het onderzoek over de mishandeling van haar dochter. "U hebt geen geweld gebruikt? U hebt haar vastgemaakt. Dat heet foltering, meneer Fourniret!", aldus Bouzet.

Opsporing
De vrouw kreeg geen overtuigend antwoord op haar vragen aan de beschuldigden over een eventuele opsporing van Elisabeth en het wachten van het koppel gedurende 3,5 uur in de auto met hun baby voor het huis van het vriendinnetje van Elisabeth.

"Wat deed u denken dat Elisabeth opnieuw bij haar vriendin zou buitenkomen?", vroeg Bouzet, die de beschuldigde onderbrak toen hij antwoordde dat zijn standpunt over een proces achter gesloten deuren niet gewijzigd is.

Olivier was nauwelijks uitvoeriger. "Ik kan niet zeggen wanneer wij aankwamen", zei de vrouw. "Ik kan u niet antwoorden", zei ze op de vraag van Bouzet over een voorafgaandelijke opsporing van het slachtoffer. (belga/ka)

Lees meer