Archieffoto.
iStock Archieffoto.

Moeder gaat shoppen, politie moet peuter uit snikhete auto bevrijden

Onvoorstelbaar maar waar: zelfs bij deze snikhete temperaturen laten sommige ouders hun kind alleen achter in de auto. In het Nederlandse dorp Assendelft moest een peuter van zowat 2,5 jaar bevrijd worden terwijl haar moeder boodschappen gaan doen was.

Het meisje was flink bezweet en niet goed aanspreekbaar, weet NH Nieuws. De politie aarzelde niet om in te grijpen. Er kwam ook een ambulance ter plaatse. 

Na een controle van een half uur konden moeder en kind opnieuw met elkaar verenigd worden. Hoe lang ze daar alleen achtergelaten werd, is niet bekend. Het voorval werd wel gemeld bij het adviespunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

De politie onderstreept nogmaals dat tijdens deze hitte kinderen of dieren absoluut niet alleen in de auto mogen blijven zitten. In enkele minuten tijd kan de temperatuur enorm stijgen en is het risico op oververhitting reëel.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer