Foto ter illustratie
ANP XTRA Foto ter illustratie

Moeder veroordeeld tot 11 jaar cel wegens genitale verminking van dochtertje

De eerste verdachte die in Groot-Brittannië schuldig was bevonden aan vrouwenbesnijdenis, is nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van elf jaar. De rechtbank houdt de 37-jarige Oegandese vrouw verantwoordelijk voor de genitale verminking van haar dochtertje in hun woning in Londen, bericht de BBC.

De rechter sprak over een “barbaars en misselijkmakend” misdrijf. De motieven van de moeder, die al jaren in Groot-Brittannië woont, bleven tijdens het proces een raadsel. De vrouw beweerde dat de verwondingen aan de genitaliën van de peuter het gevolg waren van een valpartij.

De zaak kwam het licht nadat het kind naar het ziekenhuis was gebracht. Het medische team sloeg alarm over de verwondingen van het meisje, dat veel bloed had verloren. Toen de politie een huiszoeking deed bij de moeder, vonden agenten aanwijzingen dat ze had geprobeerd met hekserij het onderzoek te dwarsbomen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lucien Mertens

    Goed zo, er moet een einde komen aan die barbarij...

Lees meer