2 Edward Gallagher.
AFP Edward Gallagher.

Exclusief voor abonnees

Moordende Navy SEAL Edward Gallagher krijgt steun van Trump en zet zo Amerikaans leger op zijn kop

Hij doodde een IS-strijder met een jachtmes, poseerde met diens lijk en zou een jong meisje zomaar door het hoofd hebben geschoten, de Navy SEAL Edward Gallagher (40) heeft heel wat oorlogsmisdaden op zijn kerfstok. Toch gaf de Amerikaanse president Donald Trump zijn minister van Defensie Mark Esper de opdracht Gallagher niet uit de elite-eenheid te ontslaan. Gallaghers overste Richard Spencer, de baas van de marine, werd ontslagen. Wie is de Navy SEAL die het Amerikaanse leger zo op zijn kop zet?

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Michael Aerts

    Dus vanaf morgen doet iedere militair gewoon zijn ding. Regels hoeven niet meer, schiet er maar op los. Je hebt de steun van de president, die zelf nooit geen dag gediend heeft wegens een rijke papa en een corrupte dokter.

  • mike milan

    Trump staat tenminste achter zijn mensen die de kastanjes uit het vuur halen.En dat zijn nu eenmaal geen jongens van 8 to 5 jobke .Maar zoals altijd...de beste stuurlui staan weer op wal te roepen.

Lees meer