2 Familie van overleden IS-soldaten.
Reuters Familie van overleden IS-soldaten.

Exclusief voor abonnees

Moustafa zag zijn dochter en kleinkinderen naar IS-gebied vertrekken: “Het was pure naïviteit van mijn dochter”

Vader Moustafa weet dat zijn dochter bij een eventuele terugkeer uit het Syrische kamp Al Roj de gevangenis in zal moeten. Daarom zal hij de kleinkinderen opnemen. Hun bedjes staan al klaar. “Zij zijn onschuldig.”

‘Ik ben zo bang’, appt de ­Nederlandse Samira – een van de vrouwen in vluchtelingenkamp Al Roj – haar ­vader Moustafa midden oktober. ‘Ik weet niet hoeveel een mens moet dragen, maar ik ga er echt aan onderdoor. Ik weet niet wat ik mezelf aandoe als één van mijn kinderen doodgaat.’

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

48 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Julien COURS

    De vrouwen namen destijds de beslissing hun kroost in het kalifaat op te voeden. Nu het er slecht gaat pogen zij de verantwoordelijkheid van die opvoeding in onze schoenen te schuiven, hier in dat verderfelijke westen, en ons een schuldgevoel aan te smeren. Hier opvoeden houdt eveneens een risico in als je weet dat een significant gedeelte van de moslims hier volgens meerdere studies de aanslagen in Brussel en Parijs goedkeurt.

  • Jurgen Latet

    Dat ze hun kroost een op voeding geven naar westers model, je kan in alles geloven maar er is een punt, scheiding der machten is fundamenteel en daar kan niet aan geraakt worden zo ook is de man vrouw gelijkheid zo een voor beeld dan krijg je uitspating niet of veel minder.

Lees meer