2 De vanop afstand bestuurde toestellen zijn onder meer gespot langs de Seine en de Eiffeltoren.
THINKSTOCK De vanop afstand bestuurde toestellen zijn onder meer gespot langs de Seine en de Eiffeltoren.

Mysterie houdt aan: opnieuw nachtelijke drones boven Parijs

Boven de Franse hoofdstad Parijs zijn afgelopen nacht tussen 22 uur en 1 uur GMT, opnieuw drones gespot. Dat is vernomen uit politiebron. De ordediensten hebben nog steeds geen enkel idee wie de drones bestuurt.

De drones, waarvan het aantal niet is bepaald, zijn door getuigen en agenten waargenomen. Dat gebeurde onder meer in de omgeving van de Place de la Concorde, waar onder meer de Amerikaanse ambassade nabij ligt. De vanop afstand bestuurde toestellen zijn ook gespot langs de Seine en de Eiffeltoren. De zones waar ze over vlogen, komen grotendeels overeen met de plaatsen waar vorige nacht ook al vijf drones zijn waargenomen.

Het gerecht is gisteren een onderzoek gestart voor het "vliegen met een luchtvaartuig in een verboden zone". De speurders hebben het raden naar de motieven van de herhaalde dronevluchten. Een dikke maand geleden zorgde een onbekende drone boven het Elysée nog voor de nodige onrust bij onze zuiderburen. Sinds oktober zijn in de omgeving van Franse kerncentrales een twintigtal drones gezien. De daders konden niet geïdentificeerd worden.

In de Franse hoofdstad zijn momenteel talrijke veiligheidstroepen ingezet, na de dodelijke aanslagen begin januari tegen onder meer het satirische weekblad Charlie Hebdo. In het licht van de gespannen toestand is de onverklaarbare aanwezigheid van de drones - die relatief goedkoop zijn en makkelijk te kopen - een doorn in het oog van de politie.

De zones waarover de drones de voorbije nacht vlogen, komen grotendeels overeen met de plaatsen waar vorige nacht ook al vijf drones zijn waargenomen

2
THINKSTOCK

Lees meer