Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.

Mysterieuze Duitse weldoener doneert 200.000 euro - in cash - aan goede doelen

Een mysterieuze weldoener heeft sinds het begin van dit jaar minstens 200.000 euro cash anoniem weggeschonken aan verschillende organisaties in de regio Braunschweig in Duitsland. Gisteren kreeg een organisatie, die mensen met palliatieve zorgen helpt, zo maar even 100.000 euro in cash. 

Het geld stak in een enveloppe aan het adres van de redactie van de regionale krant Braunschweiger Zeitung, met vermelding voor wie het geld bestemd is. 

"Het helpen sterven van mensen die ernstig ziek zijn is een teken van menselijke warmte en verdient respect en erkenning", schreef de vrijgevige weldoener. Hij voegde eraan toe dat het geld op de correcte manier was opgegeven bij de belastingdienst. 

Een journalist van de krant, David Mache, zei geen idee te hebben wie de stille weldoener is, maar dat ze het geld absoluut bij de juiste bestemming wilden bezorgen. Dat is intussen gebeurd.

De anonieme weldoener zou eerder ook al enveloppen van 20.000 of 50.000 euro hebben verstuurd voor goede doelen.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leo Peeters -Duym

    Via een notariële akte gaan onze centen en eigendommen naar het kinderkankerfonds (wij hebben geen kinderen). Ik krijg daar complimenten voor, maar ten onrechte. Ik zeg dan: ‘als we dat niet doen is het voor de staat, en hoeveel gaat er dan naar multiKul organisaties en naar de zakken van politici?’ Wie wel lof verdient zijn degenen die tijdens hun leven een deel van hun vermogen anoniem wegschenken, zoals deze man. Ik beken dat ik, tot hiertoe, nog te zelfzuchtig voor ben.

  • ANN LIMBOS

    De Wilde Weldoener.

Lees meer