2 Amazon-topman Jeff Bezos.
AFP Amazon-topman Jeff Bezos.

Na de pikante sms’jes: "Gsm van Amazon-baas Jeff Bezos gehackt door de Saudi's"

De Saudi-Arabische autoriteiten hebben de gsm van Amazon-topman Jeff Bezos gehackt en mogelijk privégegevens doorgespeeld aan de tabloid National Enquirer. Dat concludeert een privédetective die door Bezos is ingehuurd. Een en ander zou te maken hebben met de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi.

Amazon-miljardair Jeff Bezos kwam begin dit jaar in een mediastorm terecht, toen hij aankondigde van zijn vrouw te scheiden en de National Enquirer dezelfde dag nog een artikel publiceerde op basis van privéberichten tussen Bezos en een minnares. Bezos schakelde daarop privédetectives in om te achterhalen waar het lek vandaan kwam, waarna de uitgever van het weekblad, American Media Inc of AMI, ermee gedreigd zou hebben intieme foto's van Bezos te publiceren, als hij zijn onderzoek niet stopzette. Bezos beschuldigde AMI daarop van afpersing.

Toegang

De veiligheidschef van Bezos heeft nu ontdekt dat het initiële lek van de privéberichten tussen de Amazon-baas en zijn minnares uit Saudi-Arabië kwam. "Onze onderzoekers en experten concluderen met vertrouwen dat de Saudi's toegang hadden tot het gsm-toestel en daar private informatie uit hebben gehaald", zegt Gavin De Becker aan de nieuwssite Daily Beast. 

Volgens De Becker is het op dit moment niet duidelijk of AMI daarvan op de hoogte was. Hij kon ook niet bevestigen dat de informatie wel degelijk aan de National Enquirer is doorgespeeld.

Khashoggi

Bezos is naast Amazon-topman ook eigenaar van The Washington Post. Een columnist van die krant, de Saudische journalist Jamal Khashoggi, werd vorig jaar vermoord in het Saudische consulaat in Istanboel. De krant volgde de ontwikkelingen in dat verhaal van nabij, inclusief de beschuldigingen aan het adres van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

2 Jeff Bezos met zijn ex-vrouw Mackenzie in 2017.
AFP Jeff Bezos met zijn ex-vrouw Mackenzie in 2017.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer