AFP

Na faillissement Thomas Cook: branchegenoot Hays koopt Britse winkels

Reisbureauketen Hays neemt alle Britse reisbureaus van het failliete Thomas Cook over. Dat heeft de curator van de omgevallen reisgigant bekendgemaakt. In totaal gaat het om 555 reisbureaus.

De overname zorgt mogelijk voor de redding van veel banen. Volgens Britse media zou het gaan om in totaal 2.500 werknemers die aan de slag kunnen blijven. Hays trok al 421 voormalige medewerkers van Thomas Cook aan.

Door het faillissement van Thomas Cook verloren 9.000 mensen hun job in het Verenigd Koninkrijk. De onderneming zat al langere tijd in de financiële problemen en een reddingsplan kwam niet van de grond. 

Enkele honderdduizenden vakantiegangers werden door het faillissement getroffen. Er waren op het moment van het bankroet alleen al 150.000 Britten met Thomas Cook op reis.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    Dat is goed nieuws! Zo kunnen de klanten verder geholpen worden!

  • Etienne Callebout

    Heb nog steeds mijn bedenkingen bij het failliet verklaren van Thomas cook en denk dat er gehandeld is met voorkennis van zaken . De buitenlandse gelden die overgestort geweest zijn na failliet verklaring en nu deze melding toch iets te vlug op elkaar .

Lees meer