De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat socialemediabedrijven hem onterecht censureren.
EPA De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat socialemediabedrijven hem onterecht censureren.

Na geblokkeerd bericht over coronavirus: Trump beschuldigt Facebook en Twitter van censuur

Amerikaans president Donald Trump vindt dat socialemediabedrijven hem onterecht censureren. Facebook en Twitter blokkeerden woensdag een bericht van Trump dat volgens hen in strijd was met de regels over misleidende informatie over het nieuwe coronavirus.

In de post had Trump een video gedeeld van een interview in het programma ‘Fox & Friends’ van Fox News, waarin hij zei dat kinderen "bijna immuun" zijn voor het coronavirus. "Deze video bevat onjuiste beweringen dat een groep mensen immuun is voor Covid-19, wat in strijd is met ons beleid rond schadelijke misleidende informatie over corona", zei een woordvoerder van Facebook.

‘Natuurlijk gecensureerd’

Toen hij donderdag op de radioshow van Geraldo Rivera op WTAM in Cleveland verscheen, zei Trump dat hij "natuurlijk" wordt gecensureerd.

"Ze pakken iedereen, van rechts, iedereen, elke Republikein, elke conservatieve Republikein wordt gecensureerd en kijk naar de vreselijke dingen die ze aan de linkerkant zeggen", zei Trump.

‘Geen probleem’

Kinderen "hebben geen probleem, ze hebben gewoon geen probleem", sprak de president eerder in de gewraakte video als argument waarom scholen zouden moeten heropenen. "Het heeft geen invloed op hen. Ik heb sommige dokters zien zeggen dat ze helemaal immuun zijn.” 

Trump: "Elke dokter zegt wat ik zeg - niet elke dokter, denk ik, er zullen er een paar zijn die dat niet zullen doen.”

Lees ook: “We hebben virus onder controle” en “minder doden dan de wereld”: Trump doet bizarre uitspraken over coronavirus

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • sam Bogaert

    Niet alleen trump maar steven crowder, Prageru, dokters, Alex Jones en honderd anderen worden gecensureerd op Twitter faceboom en Instagram en sommigen zelf op YouTube. Trump overdrijft zeker niet sociale media is voor 93% democratisch. Buiten fox news probeer maar is nog 5 rechte media kanalen te geven

  • Heinrich Wolf

    Facebook zet Trump eindelijk eens op zijn plaats. Dat staat hem natuurlijk niet aan maar het is meer dan dringend nodig. Hopelijk worden daardoor alleen al een hoop levens gered!

Lees meer