4 James Holmes, net na zijn arrestatie in juli 2012.  De twitinger schoot twaalf mensen dood in de filmzaal in Aurora (Colorado). Er vielen ook 70 gewonden.
reuters James Holmes, net na zijn arrestatie in juli 2012. De twitinger schoot twaalf mensen dood in de filmzaal in Aurora (Colorado). Er vielen ook 70 gewonden.

Nabestaanden schietpartij in bioscoop boos over nieuwe Joker-film

De nabestaanden van de schietpartij in een bioscoop in het Amerikaanse Aurora (Colorado) in juli 2012 hebben een brief gestuurd naar filmmaatschappij Warner Bros. Zij zijn bezorgd en boos dat de studio een nieuwe film over het personage The Joker heeft gemaakt. In juli 2012 schoot  de toen 24-jarige James Holmes in het wilde weg tijdens een vertoning van de film 'The Dark Knight Rises’. Twaalf mensen overleden; zeventig anderen raakten gewond.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"We roepen Warner op om zich aan te sluiten bij het groeiende aantal bedrijven dat begrijpt dat zij een sociale verantwoordelijkheid hebben om ons in dit land veilig te houden", stellen de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers. Zij willen dat Warner een financiële gift doet aan organisaties die zich inzetten tegen het enorme wapenbezit in de VS.

De familieleden zijn zeer ontstemd dat Warner een nieuwe film over The Joker heeft gemaakt, het personage waar de moordenaar zich in 2012 door zou hebben laten inspireren. "Als ik een trailer van The Joker zie, zie ik de moordenaar weer voor me." Bovendien zijn de schrijvers van de brief bang dat wéér een gek zich laat inspireren door de verknipte, anarchistische moordenaar.

In de nieuwe Joker-film, die in Venetië de Gouden Leeuw won als beste titel in de competitie, wordt de voorgeschiedenis van het roemruchte personage uit de Batman-reeks verteld. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix wordt al veelvuldig getipt voor een Oscar voor zijn beklemmende vertolking. Het zou de tweede keer zijn dat een acteur een Oscar wint voor The Joker; eerder lukte dat ook wijlen Heath Ledger, voor zijn vertolking in The Dark Knight uit 2008.

LEES OOK:  Sterren zijn ook maar mensen: onze redactrice trof een erg slechtgezinde Joaquin Phoenix

LEES OOK:  Joker’ met Joaquin Phoenix wint Gouden Leeuw op Filmfestival van Venetië

4 Joaquin Phoenix rent door de straten als ‘The Joker’.
Twitter Joaquin Phoenix rent door de straten als ‘The Joker’.
4 Acteur Christian Bale die in  'The Dark Knight Rises’ de rol van Batman vertolkte, woonde enkele dagen na het bloedbad een herdenkingsdienst bij. Zijn vrouw Sandra Blazic vergezelde hem.
AFP Acteur Christian Bale die in 'The Dark Knight Rises’ de rol van Batman vertolkte, woonde enkele dagen na het bloedbad een herdenkingsdienst bij. Zijn vrouw Sandra Blazic vergezelde hem.
4 James Holmes kreeg in 2015 twaalf keer levenslang, zonder kans op vervroegde vrijlating.
REUTERS James Holmes kreeg in 2015 twaalf keer levenslang, zonder kans op vervroegde vrijlating.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Evelien Wouters

    Dan kunnen er helemaal geen films meer gemaakt worden. Er zal altijd wel iemand zijn die zich identificeerd met een personage. dat zoiets gebeurd is vreselijk maar jammer genoeg staat het niet op hun voorhoofd geschreven en kan je hier preventief weinig aan doen!

  • joris van vlaenderen

    tja.... amerikanen he....

Lees meer