Getty Images

Nachtmerrie voor 'dreamers': hervorming immigratiewet sneuvelt in VS-senaat

De Amerikaanse Senaat heeft de wetsvoorstellen ter bescherming van immigranten die als kind illegaal de VS zijn binnengekomen afgewezen. Het compromis dat was opgesteld door de Democraat Chris Coons en de Republikein John McCain bood de zogenoemde dreamers uitzicht op het Amerikaans staatsburgerschap en werd vandaag als eerste afgeserveerd. Een "gigantische amnestie", volgens het Witte Huis.

Trump had partijgenoten die meewerkten aan een van de akkoorden, waarin ook verbetering van de grensbeveiliging was opgenomen, gemaand hun steun in te trekken. Het Witte Huis had bovendien vlak voor de eerste stemming nog eens benadrukt dat Trump gebruik zou maken van zijn vetorecht.

Ook de drie andere voorstellen kregen de benodigde zestig stemmen niet. Die waarvan Trump voorstander was, met hoop voor dreamers maar met minder legale immigranten én geld voor de muur op de grens met Mexico, kreeg de minste bijval.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer