Getty Images

Nachtmerrie voor 'dreamers': hervorming immigratiewet sneuvelt in VS-senaat

De Amerikaanse Senaat heeft de wetsvoorstellen ter bescherming van immigranten die als kind illegaal de VS zijn binnengekomen afgewezen. Het compromis dat was opgesteld door de Democraat Chris Coons en de Republikein John McCain bood de zogenoemde dreamers uitzicht op het Amerikaans staatsburgerschap en werd vandaag als eerste afgeserveerd. Een "gigantische amnestie", volgens het Witte Huis.

Trump had partijgenoten die meewerkten aan een van de akkoorden, waarin ook verbetering van de grensbeveiliging was opgenomen, gemaand hun steun in te trekken. Het Witte Huis had bovendien vlak voor de eerste stemming nog eens benadrukt dat Trump gebruik zou maken van zijn vetorecht.

Ook de drie andere voorstellen kregen de benodigde zestig stemmen niet. Die waarvan Trump voorstander was, met hoop voor dreamers maar met minder legale immigranten én geld voor de muur op de grens met Mexico, kreeg de minste bijval.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino De Neef

    Heel goed nieuws, ze hebben 20 jaar de tijd gehad om hun illegaal verblijf legaal te maken. Het verstrijken van DACA was al geweten van het moment dat het startte. Eveneens de einddatum want het was een TIJDELIJK ding.

  • Pim Pauwels

    Lol allemaal aant klagen over de dealers maar ondertussen zitten ras echte Amerikanen hun eigen volk aan het afschieten! Hypocriet

Lees meer