Volgens CNN India zou Zahran Hashim de man zijn die zichzelf opblies in het luxueuze Shangri-La hotel in Colombo. Bij de aanslagen op verschillende kerken en hotels vielen 215 doden.
sdf Volgens CNN India zou Zahran Hashim de man zijn die zichzelf opblies in het luxueuze Shangri-La hotel in Colombo. Bij de aanslagen op verschillende kerken en hotels vielen 215 doden.

Namen twee zelfmoordterroristen bekend

Zahran Hashim is de naam van de terrorist die zich opblies bij het super de luxe Shangri-La Hotel in Colombo. Dat heeft de Indiase nieuwszender News18, onderdeel van CNN, vernomen van geheime diensten. Een tweede dader zou Abu Mohammed zijn. Hij blies zich op bij de Batticalao kerk.

Langzaam wordt meer duidelijk over de daders van de bloedige aanslagen bij drie kerken en vier luxe hotels. Eén van de daders is Zahran Hashim, meldt het Indiase News18. Hij blies zich zondagochtend op bij het Shangri-La Hotel. Zahran Hashim is een radicale prediker waarvan veel video’s online te vinden zijn. De man zou eerder van plan zijn een aanslag te plegen op de ambassade van India in Colombo.

De andere geïdentificeerde dader is Abu Mohammed, hij blies zich op bij de Batticalao kerk. Waar de informatie over Zahran Hashim van inlichtingendiensten afkomstig is, lijkt de Sri Lankaanse politie ook dichterbij te komen. Inmiddels zijn dertien arrestaties verricht. Tien mensen zijn overgedragen aan de dienst voor crimineel onderzoek (CID).Onder de aangehouden verdachten is de chauffeur van een busje, dat mogelijk is gebruikt om de aanslagplegers te vervoeren. Agenten van het bureau in de wijk Wellawatte rekenden hem in.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mo Biraja

    Extreem religieus ,extreem rechts ,extreem decadent extreem geweld ..... Er zijn precies alleen nog maar extremen De mensen hun moraal kompas is precies op hol geslagen de gulden middenweg Is beste houding om met mekaar omweg te gaan

  • Elle Devee

    Het wordt hoog tijd dat de respectievelijke hoofden van de moslim gemeenschappen al die radicaal religieuze groeperingen uitsluit. Ondubbelzinnig en publiekelijk verklaren dat zij geen deel uitmaken van de moslimgemeenschap. Dat gebeurt nog altijd veel te weinig. En zolang ze dat niet doen zal er twijfel over blijven staan of ze dit stiekem niet toejuichen.

Lees meer