Trump bij een nieuw stuk grensmuur dat de VS en Mexico van elkaar scheidt.
AP Trump bij een nieuw stuk grensmuur dat de VS en Mexico van elkaar scheidt.

Nederlaag voor Trump: federaal hof oordeelt dat bouw grensmuur niet mag worden hervat

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een nederlaag geleden in een federaal Hof van Beroep. De drie rechters handhaafden een uitspraak van een lagere rechter die bepaalde dat de bouw van een muur aan de Amerikaans-Mexicaanse grens gestaakt moest worden.

Trump wilde 1 miljard dollar van de begroting van het ministerie van Defensie gebruiken voor aanleg van de muur. Daar stak de lagere rechter een stokje voor. Volgens de rechter is het schuiven met al toegewezen overheidsgeld onwettig.

De regering heeft het recht om in beroep te gaan. Naar verwachting moet het Amerikaanse Hooggerechtshof een definitieve uitspraak doen. Trump heeft het Congres meermalen gevraagd om miljarden voor de bouw van een muur aan de grens met Mexico, maar daarvoor bestaat in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden geen meerderheid.

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • abu hansa

    fout !!! deze achterbakse zet door corupte liberalen zal allen Trump versterken.. TRUMP 2020 !!

  • Michael Aerts

    Sommigen, ook Trump en gevolg, waren hoogstwaarschijnnlijk ziek tijdens de les " scheiding der machten". De rechter zorgt ervoor dat de grondwettelijke machten gevolgd worden. Het staatshoofd volgt en verdedigt de grondwet. Nu zal tichman hier waarschijnlijk zijn theorie over democratie weer eens uitleggen maar helaas was hij ook ziek tijdens die les. Opzoeken dan maar aub.

Lees meer