Thinkstock

Nederland breidt terrorismelijst uit

Meer Nederlanders die zich hebben aangesloten bij terroristische groepen kunnen niet meer bij hun geld. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten twee vrouwen en zeven mannen toe te voegen aan de zogenoemde nationale sanctielijst terrorisme. Hun tegoeden worden bevroren en hun bankkaarten geblokkeerd. Met de maatregel moet het voor hen lastiger worden om terreurdaden te plegen, of bij zo'n daad op een of andere manier betrokken te zijn.

Op de Nederlandse terrorismelijst staan nu drie organisaties en 135 personen, van wie bijna een kwart vrouw. Het leeuwendeel is naar Syrië of Irak afgereisd om daar radicaalislamitische terreurorganisaties bij te staan. Voormalige strijders die zijn teruggekeerd gelden als mogelijk gevaar voor de Nederlandse samenleving.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • yves luyten

    Zou men in Europa overal moeten doen, en ze niet voor hun onderhoud naar het OCMW sturen.

Lees meer