2
Youtube

Exclusief voor abonnees

Nederland wil ook motorbende Caloh Wagoh - ‘huurleger voor drugskartels’ - verbieden

Nederland wil motorbende Caloh Wagoh verbieden. De club, die ook enkele Belgische leden telt, ontwikkelde zich in een mum van tijd tot een occasioneel huurlingenleger voor drugskartels. Maar heeft een bestaansverbod wel zin?

Nadat hij op bewakingsbeelden nog zoekende leek naar het juiste adres en parkeerde in de Lisstraat in het Nederlandse Spijkenisse, werd de Brasschaatse zakenman Stefaan Bogaerts (55) op 21 september 2017 van dichtbij geliquideerd in zijn auto.

Meer dan een jaar na de moord werden twee leden van de Caloh Wagoh Main Triad na een DNA-match gearresteerd. Stefaan Bogaerts verhandelde zeecontainers in de Antwerpse haven en zat financieel aan de grond. De Nederlandse politie vermoedt dat hij in contact was gekomen met het Nederlandse drugsmilieu.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leo Peeters -Duym

    Niet verbieden dat crapuul, dan gaan ze ondergronds. We moeten altijd kunnen nagaan vanuit welk gat de stank komt. Ook hun clubhuizen moeten blijven bestaan, maar de politie moet het recht krijgen om naar eigen goeddunken en zonder opgave van reden, zo vaak ze wil en wanneer ze wil (ook 's nachts), een huiszoeking te verrichten. Ik pleit ook voor het verbod om giften voor een goed doel te ontvangen van deze bende (wat pure omkoping is).

  • Michel Van der Hoydowch

    Nederlanders weten van aanpakken in hun drug koninkrijk.

Lees meer