4 Stefan (rechts) vindt het heftig dat zijn foto de wereld over gaat voor een discussie over Zwarte Piet.
REUTERS Stefan (rechts) vindt het heftig dat zijn foto de wereld over gaat voor een discussie over Zwarte Piet.

Exclusief voor abonnees

Nederlander gaat viraal nadat Kim Kardashian zijn foto deelt in zwartepietendiscussie: “Heel heftig”

De foto van Nederlander Stefan als Zwarte Piet vliegt de wereld over nu ‘de racistische figuur uit Nederland’ internationaal discussie oproept. Zelfs de Amerikaanse ster Kim Kardashian plaatste op haar Twitteraccount kritiek met zijn ‘pietengezicht’ erbij. “Ik heb hier geen toestemming voor gegeven. Het is naar dat die foto zo terecht komt.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rony Dhont

    De goede Sint staat voor een geweldige man. Ik ga als zwarte Sint verder, zo zijn de zwarten zeker van een goede man te zijn.

  • David Borreman

    Wat gaan de kinderen zeggen en denken zwarte piet mag hem wassen???volgens mij bestaat er geen wet die mensen verplichten om in belgie of nederland te blijven...laat ons onze waarden en tradities houden..als we opkomen voor onzelf zijn we direct racisten. Aub...het is een kinderfeest...

Lees meer