De National Crime Agency deelde op Twitter deze foto van de drugsvangst.
Twitter: @nationalcrimeagency De National Crime Agency deelde op Twitter deze foto van de drugsvangst.

Nederlander in Engeland opgepakt met 35 kilo cocaïne in vrachtwagen

Een 40-jarige Nederlander is in het Verenigd Koninkrijk aangehouden vanwege drugssmokkel. Hendrik van der G. werd donderdag in North Lincolnshire gearresteerd nadat hij met zijn vrachtwagen via de ferry het land was binnengekomen. In de truck werd door de grensbewakingsdienst 35 kilo aan cocaïne gevonden. Dat meldt The Evening Standard.

De drugs met een geschatte waarde van zo'n 3 miljoen pond (bijna 3,5 miljoen euro) zaten verstopt in de achterdeuren van de vrachtwagen. De politiedienst NCA zegt dat Van der G. vanuit Hoek van Holland in Engeland was aangekomen. Hij moest zaterdag voor de rechter verschijnen. Van der G. blijft in ieder geval tot 7 juni in hechtenis als hij voor een tweede keer naar de rechtbank moet.

De regionale onderzoekschef van de NCA spreekt van een ‘aanzienlijke hoeveelheid’ drugs. “Het onderscheppen van deze drugs raakt direct de criminele organisaties die achter de invoer schuilgaan - het kost ze geld, verstoort hun activiteiten en beschadigt tegelijkertijd hun reputatie.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Karel Tichmann

    NL is Europees kampioen in de illegale drugshandel. NL is een grootexporteur van speed, xtc, cannabis, cocaïne, heroïne, hasj en meth. In 2018 produceerde NL voor een straatwaarde van bijna 23 miljard euro (Europol) aan synthetische drugs. Hoe kan dat? De drugshandel tiert welig in NL. In Tilburg is de illegale drugseconomie inmiddels meer waard, dan de totale gemeente-begroting van 860 miljoen euro. Elke bank in NL heeft meerdere boetes gekregen door de jaren heen voor geld witwasserij.

Lees meer