ROBIN UTRECHT

Nederlandse budgetvlieger Transavia ‘pikt’ vluchten failliete Wow Air in

Prijsvechter Transavia gaat vanaf juli vanaf Schiphol naar IJsland vliegen. De budgetvlieger maakt daarmee gebruik van het gat in de markt dat ontstond door het faillissement van de IJslandse budgetvlieger Wow Air.

Transavia gaat drie keer per week naar de IJslandse luchthaven van Reykjavik vliegen. Voor de vluchten gaat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij samenwerken met reisorganisatie Voigt Travel. 

Het 
IJslandse Wow Air ging vorige week failliet. De noodlijdende maatschappij vloog dagelijks tussen Schiphol en Reykjavik. De prijsvechter werd in 2011 opgericht en voerde de eerste vluchten uit in mei 2012. Afgelopen jaar vervoerde het bedrijf 3,5 miljoen passagiers. De luchtvaartmaatschappij, met haar opvallende paarse vliegtuigen, had zo’n duizend man personeel in dienst.

Vanuit Reykjavik voerde het bedrijf vluchten uit naar twintig Europese bestemmingen en zes locaties in Canada en de Verenigde Staten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer