De misstanden vonden plaats in drie praktijken buiten Leiden.
Shutterstock De misstanden vonden plaats in drie praktijken buiten Leiden.

Nederlandse huisarts (37) verdacht van ontucht en filmen van minderjarige meisjes in praktijk

Een huisarts uit de Nederlandse stad Leiden wordt verdacht van het stiekem filmen van minderjarige meisjes en volwassen vrouwen in drie verschillende praktijken. Ook zou hij 'in de privésfeer'ontucht met drie minderjarige meisjes hebben gepleegd. 

De man zit al sinds donderdag 24 oktober vast. De raadkamer in Den Haag heeft vandaag zijn voorarrest met 60 dagen verlengd. 

De zaak kwam naar buiten toen ouders van één van de minderjarige slachtoffers op 5 oktober aangifte tegen de man deden. Na een onderzoek van enkele weken is  hij op 24 oktober aangehouden. Daarna zijn er nog twee zaken aan het licht gekomen. 

De ontucht is voor zover bekend gepleegd in drie verschillende praktijken buiten Leiden. Daar werkte de man als inval-huisarts. Tot nu toe heeft de politie twee van de praktijken gelokaliseerd, zegt een woordvoerder van het OM. De patiënten van die twee praktijken zijn op de hoogte gebracht van de misstanden. "De gefilmde patiënten zijn kinderen van de  basisschoolleeftijd tot en met volwassen patiëntes." Van de derde praktijk is de locatie niet bekend. 

Invaller

De politie heeft de computer en de telefoon van de man in beslag genomen. Op de apparaten zijn de stiekem gemaakte opnames van naakte patiëntes aangetroffen. De huisarts was in alle drie de praktijken tijdelijk werkzaam als invaller.

Het onderzoek naar de misstanden rondom de huisarts is nog in volle gang. Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) is terughoudend met het doen van mededelingen omdat de derde praktijk waar de man toesloeg nog niet bekend is. "Ook in deze praktijk willen we de patiëntes persoonlijk informeren", aldus de OM-woordvoerder.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer