2 Sinterklaas arriveert met zijn pieten in het centrum van Dokkum. De Friese plaats was vorig jaar het decor van de landelijke intocht van de goedheiligman en zijn pieten.
ANP Sinterklaas arriveert met zijn pieten in het centrum van Dokkum. De Friese plaats was vorig jaar het decor van de landelijke intocht van de goedheiligman en zijn pieten.

Nederlandse Justitie onderzoekt oproep tot moordaanslag op Sinterklaas

Een oproep op Facebook om Sinterklaas om het leven te brengen is onderwerp van strafrechtelijk onderzoek in Nederland. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. Hij kan nog geen verdere details geven. "Het onderzoek ligt bij de politie, maar is ons bekend."

De krant schrijft dat de verdachte in de zaak een antiracistische activist is. "We moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten", zou hij vorig jaar oktober hebben geschreven, met de toevoeging dat de moord bij voorkeur tijdens de landelijke intocht in Dokkum moest gebeuren.

"Zodat alle kinderen getuigen zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten. Maw zonder twijfel morsdood. Zo kan de NPO geen onzinverhaaltje ophangen met een nieuwe Sinterklaas en zijn we voorgoed van dat feest af. (En van die irritante Flodder acteur die Sinterklaas speelt)." Het bericht is volgens De Telegraaf dezelfde dag nog verwijderd. De acteur is Stefan de Walle die in 2011 het stokje van Bram van der Vlugt overnam. 

2
EPA

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan De Smet

    Die linkse activisten horen hier niet meer thuis weg ermee.

  • Eric De landtsheer

    Moorden heeft geen zin, laat het ons ludiek houden. een zwarte Sint met witte pieten. Dan is het politiek correct

Lees meer