ROBIN UTRECHT

Nederlandse politie flitst meer dan 2.000 bestuurders in één dag op snelweg

Of het een record is, is onbekend, maar het regent momenteel bekeuringen op de Nederlandse A2 tussen Utrecht en Amsterdam. Daar wordt aan de weg gewerkt en geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Inmiddels zijn in nog geen dag tijd meer dan 2.000 automobilisten geflitst.  

Dat gebeurde sinds gisterenavond tien uur, meldt de Landelijke Eenheid op Twitter. Er geldt een snelheidsbeperking, er mag maar 70 kilometer per uur worden gereden. Maar sommige automobilisten reden ruim meer dan 100 kilometer per uur.

De politie roept op te denken om de veiligheid van de mensen die de wegwerkzaamheden uitvoeren. De geflitste bestuurders kunnen een boete tegemoet zien. “Denk aan de veiligheid van de wegwerkers.”

De A2 wordt verbeterd, omdat het asfalt op het traject na acht jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe is.  De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen ook nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel geldt dat voor de hele rijbaan. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tina Colpaert

    Je moet dat eens proberen 70 rijden aan werken ze rijden of drummen u gewoon van de weg en als er mensen bezig zijn met werken ben ik akkoord maar als er niemand werkt waarom dan zo traag rijden?

  • André Decrock

    Iedereen weet in Duitsland bij wegwerken er streng gecontroleerd wordt op de snelheid, dus bijna iedereen houdt zich daar aan de opgegeven snelheid, tijd dat men in Nederland en België ook zo streng optreedt , dit is een kwestie van veiligheid voor de arbeiders en niet voor kassa kassa

Lees meer