De man werd bewusteloos uit zee gehaald en nog gereanimeerd, maar hulp kon niet meer baten.
Google De man werd bewusteloos uit zee gehaald en nog gereanimeerd, maar hulp kon niet meer baten.

Nederlandse toerist verdronken in Zuid-Afrika

Een Nederlandse man is gisteren verdronken in de Zuid-Afrikaanse kustplaats Wilderness. Twee andere drenkelingen konden uit zee worden gered.

De hulpdiensten rukten massaal uit nadat een oproep was binnengekomen over drie zwemmers in moeilijkheden. De Nederlander werd bewusteloos aangetroffen in het water. Hij werd nog gereanimeerd op het strand, maar hulp kon niet meer baten. De twee anderen, waarschijnlijk familieleden, konden worden gered en zijn ongedeerd. Het Nederlandse ministerie van Toerisme vangt de echtgenote van het slachtoffer en zijn twee dochters op.

Het drietal werd vermoedelijk opgeschrikt door een muistroom. Dat is een stroming dicht bij de kust die zeewaarts gericht is, en dus mensen verder het water kan intrekken. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer