Een Belg zit vast voor een brute verkrachting in Oudenbosch, gelegen tussen Roosendaal en Breda.
Thinkstock Een Belg zit vast voor een brute verkrachting in Oudenbosch, gelegen tussen Roosendaal en Breda.

Nederlandse vrouw gegijzeld en verkracht in eigen woning, Belg verdacht

Een vrouw uit het Nederlandse Oudenbosch, niet ver van de Belgische grens, zou op 21 maart zijn opgesloten in haar eigen woning en vervolgens verkracht. Het Nederlandse gerecht heeft een 36-jarige Belg op de korrel. De strafzaak tegen hem werd vandaag voor het eerst behandeld bij de rechtbank in Breda.

De Belg zou met een smoes de woning van de 21-jarige Nederlandse zijn binnengetreden. Daarna zou hij z'n broek naar beneden hebben getrokken en de deur geblokkeerd. Toen de vrouw probeerde de woning uit te komen, zou de man haar handboeien hebben omgedaan en kleedde hij haar uit. Ook zou hij een theedoek om haar mond hebben geknoopt. Daarna zou hij de jonge vrouw hebben verkracht.

De zitting bij de rechtbank duurde maar heel kort, mede doordat de verdachte er zelf niet bij was. Wel werd duidelijk dat de Belg wordt onderzocht door gedragsdeskundigen. Zijn advocaat Michael Ruperti kondigde aan dat de man bij de inhoudelijke behandeling van de zaak wel een verklaring zou willen afleggen. Dat gebeurt op 10 oktober. Op die dag is het ook de bedoeling dat de officier van justitie een strafeis formuleert.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • danny janssens

    Gedragsdeskundigen........hou toch op man!!! Afwijkend gedrag , bestraf dit dan in verhouding tot de feiten.

  • Peter Tijdgad

    België Bijna kleinste land maar met het meeste krapull !

Lees meer