Beeld ter illustratie, tijger.
Getty Images/iStockphoto Beeld ter illustratie, tijger.

Negen tijgers in erbarmelijke omstandigheden opgesloten in vrachtwagen in Polen

Poolse dierenartsen proberen met man en macht negen tijgers te redden die in een hopeloze toestand verkeren aan de grens met Wit-Rusland. De dieren waren onder erbarmelijke omstandigheden onderweg van Italië naar de Russische republiek Dagestan waar zij waarschijnlijk in een circus zouden belanden.

Zo ver kwam het niet want het transport werd zaterdag staande gehouden bij de Pools-Wit-Russische grens omdat de benodigde medische papieren ontbraken. Sindsdien wachten de tijgers op redding, want ze zijn uitgehongerd en uitgedroogd. Ze zitten in een vrachtwagen opgesloten, sommige in kleine houten boxen zonder tralies.

Een tiende dier is inmiddels bezweken aan darmcomplicaties. Uit autopsie is gebleken dat de tijger onderweg alleen kippenvlees te eten heeft gekregen waar het dier niet tegen kan. Deskundigen van een dierentuin in het Poolse Poznań proberen de tijgers vandaag nog op weg te krijgen naar hun zoo 500 kilometer verderop om ze daar te verzorgen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jorn Neeus

    Even hard, zij het niet harder verontwaardigd als bij de slachtoffers in de koelwagen...

Lees meer