rv

Nepprins maakt jarenlang grote sier en kroont Pamela Anderson tot gravin

Stel: je wil Pamela Anderson ontmoeten, je hebt niet bijster veel geld en dierenwelzijn, haar paradepaardje, laat je eigenlijk koud. Dan noem je jezelf toch gewoon Prins van Montenegro en kroon je de Baywatch-ster tot gravin? Dat deed een 57-jarige man uit de Italiaanse stad Triëst. Nochtans is Montenegro geen monarchie meer sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog. Anderson trapte er - net zoals vele anderen - in en kreeg de titel in 2015.

'Prins Stefan Crnojevic' maakte jarenlang grote sier. Hij gebruikte zijn adellijke titel om gratis etentjes en luxereizen te scoren en permanent in de beau monde te leven. De fraudeur liet zich door zijn 'ambassadeur' rondrijden in een Mercedes met diplomatieke nummerplaten. De politie doorzocht maandag een woning in de stad Turijn, waar de 'prins', geïdentificeerd als 'C.S.', verbleef.

Kardinalen, zakenlui, burgemeesters
De nepprins ontmoette kardinalen, invloedrijke zakenlui, burgemeesters uit verschillende Europese landen en andere overheidsfunctionarissen. Hij paaide hen met allerlei oorkondes en titels om zogezegd de economische en culturele banden met Montenegro aan te halen.

Hij zocht ook échte vorstelijken op. Op zijn facebookpagina waar Prins Stefan over zijn 'werkzaamheden' bericht, staat een foto waarop hij poseert met Albert van Monaco. In het mini-staatje en de Zwitserse stad Genève heeft hij, volgens eigen zeggen, kantoren met een officiële koninklijke vertegenwoordiging. Het meest recente bericht op zijn facebookpagina is amper vijf dagen oud.

De politie startte een onderzoek in augustus 2016, nadat de ambassade van Macedonië in Italië als eerste onraad had geroken. 'Prins Stefan' bedient zich eveneens van de titel prins van Macedonië. Bij de huiszoeking zijn verschillende nagemaakte diplomatieke paspoorten in beslag genomen. 'Prins Stefan' en zijn 'ambassadeur' zijn woensdag aangeklaagd wegens oplichting en paspoortfraude.

Lees meer