De oude burgemeester van Freiburg, Dieter Salomon, veroordeelt de aanval.
AFP De oude burgemeester van Freiburg, Dieter Salomon, veroordeelt de aanval.

Net verkozen burgemeester van Freiburg in elkaar geslagen op overwinningsfeest

In het Duitse Freiburg is de nieuwgekozen burgemeester Martin Horn deze nacht aangevallen tijdens zijn overwinningsviering. Tijdens de tweede ronde van de burgemeestersverkiezingen in de stad in de deelstaat Baden-Württemberg, versloeg de partijloze 33-jarige zondag Dieter Salomon (Die Grünen), die het ambt al 16 jaar lang uitoefende.

Horn kreeg 44,2 procent van de stemmen achter zijn naam, terwijl Salomon op 30,7 procent kon rekenen. De 57-jarige zittende burgemeester - die in de aanloop naar de verkiezingen had gezegd dat hij zou stoppen met politiek indien hij niet werd herverkozen - moet op 1 juli de fakkel doorgeven aan zijn 24 jaar jongere uitdager.

In elkaar geslagen

Na de bekendmaking van de uitslag, ging Horn aan het vieren. Dat feest werd echter bedorven: iemand viel Horn aan en sloeg hem in het gezicht. Door zijn bril liep hij een wonde op onder het oog en daarnaast verloor hij ook een tand, zo meldde de politie van Freiburg. De nieuwgekozen burgemeester werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 54-jarige verdachte werd opgepakt. Over zijn beweegredenen is nog niets bekend.

Uittredend burgemeester Salomon reageert verontwaardigd en wenst Horn beterschap. "Het is erg dat in onze stad zoiets gebeurt."

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vic Smeets

    Het was een feestje ... Waarschijnlijk dronken mensen en 1 die doorslaat en een andere ( toevallig burgemeester) op zijn gezicht slaat.... Nog nooit zien gebeuren of horen vertellen Peggy Geerts??? Lijkt me sterk. Meer moet men hier niet achter zoeken en er zeker geen politieke kwestie van maken , of is het weer de schuld van de sossen???

  • Peggy Geerts

    Ongelofelijk ! Dat is wat er nog rest van een democratie ... zal niet de eerste maar ook niet de laatste keer zijn dat zoiets gebeurd .

Lees meer