2 Benjamin Netanyahu.
AFP Benjamin Netanyahu.

Netanyahu roept zichzelf uit als winnaar voorzittersverkiezingen Likoed-partij

De Israëlische ontslagnemende premier Benjamin Netanyahu, die beschuldigd wordt van corruptie, heeft zichzelf uitgeroepen als winnaar van de voorzittersverkiezingen van de rechtse Likoed-partij. Om 22 uur sloten de stembussen, maar de officiële resultaten worden morgenochtend pas bekendgemaakt.

"Een geweldige overwinning! Bedankt aan de leden van Likoed voor hun vertrouwen, hun steun en hun affectie", verklaarde Netanyahu een uur nadat de stembussen gesloten waren op Twitter.

De nieuwe voorzitter zal de partij leiden tijdens de verkiezingen van 2 maart. Het gaat al om de derde stembusslag in minder dan een jaar, die een einde moet maken aan de zwaarste politieke crisis in de geschiedenis van het land.

De kans is groot dat ontslagnemend premier Benjamin Netanyahu herverkozen wordt als voorzitter, maar zijn enige tegenstander, de voormalige minister van Binnenlandse Zaken en Onderwijs Gideon Saar, zou het volgens de verwachtingen echter ook niet slecht doen. 

lees verder onder de foto:

2 Gideon Saar.
REUTERS Gideon Saar.

Corruptiebeschuldigingen

De 53-jarige Saar zou zich dan ook kunnen profileren als de opvolger van Netanyahu, aangezien die laatste er twee keer niet is in geslaagd om een regering te vormen en beschuldigd wordt van corruptie.

Ongeveer 116.000 partijleden werden opgeroepen om te stemmen. Volgens lokale media was er een opkomst van iets minder dan 50 procent.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leonarda Van Opbroecke

    Pfff. Is dat wereldnieuws? Dat doen hier zelfs verscheidene partijen. Gewonnen of niet. We blijven op post!!!!

Lees meer