De Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
AFP De Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Netanyahu wil niet reageren op raketaanval in Syrië: “Misschien waren het de Belgen"

De Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu weigert vandaag commentaar te geven bij de aan Israël toegeschreven raketaanval die in Syrië aan zeven mensen het leven heeft gekost. "Misschien was het de Belgische luchtmacht", zo probeerde hij bij wijze van grap de vragen over het onderwerp te ontwijken.

Bij een raketaanval nabij de Syrische hoofdstad Damascus zijn donderdagnacht minstens zeven strijders gesneuveld. Er stierven drie soldaten van het regeringsleger en vier leden van de Iraanse Revolutionaire Garde. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR), dat vanuit het Verenigd Koninkrijk de oorlog in Syrië monitort, schrijft de aanval toe aan Israël.

Het Israëlische leger weigert vandaag commentaar te geven en ook eerste minister Benjamin Netanyahu wil niet verder ingaan op het incident. Volgens verschillende Israëlische media maakte hij er zich vanaf met een kwinkslag. "Ik weet niet wat er vannacht gebeurd is. Misschien was het de Belgische luchtmacht", zo wordt hij geciteerd door onder meer The Jerusalem Post en The Times of Israel. 

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Janssens

    Gisteren ging het over Israël op "Interne Keuken", Israël wil zijn land uitbreiden en ook een stuk van Syrië inpalmen.

  • Nadine Abe

    Wat macht en geld met een mens doet , oorlog zal er altijd zijn hier of ergens anders , machthebbers kunnen niet zonder .

Lees meer